top of page

Periode 1 klas 1

Mijn eerste project ging over biomimicry. We moesten een gebouw ontwerpen in de vorm van iets uit de natuur en het moest ook een functie hebben van dat gene uit de natuur. Wij hadden een voetbal stadion gemaakt met de koepel die op de bel van een kwal lijkt. En door de koepel kon licht zich makkelijk versprijden zodat je overal licht had net zoals bij een kwal.

Periode 2 klas 1

Mijn tweede project was voor de Eureka cup. We moesten een plek een veiliger gevoel geven door er iets aan aan te passen waardoor mensen zich veiliger voelen bijv. door het lichter te maken in de avond of veel kleuren. Wijn ging een tunneltje veiliger maken. Het was best wel al een oud tunneltje. Er was slechte belichting eer lagen grote stenen langs het fietspad waardoor als je viel je hard met je hoofd er tegen aan kon komen. Er hingen soms ook wel jongeren rond daarvoor hebben we muskito's aan het ontwerp toegevoegd. Dat zijn apparaatjes die een irritant geluid maken waardoor mensen er niet blijven hangen. Bij ons eindontwerp hebben we de lichten vervangen door nieuwe lichten omdat ze bijna geen lichtgaven. We hebben de stenen weggehaald. muskito's geplaatst en de stoeprand verhoogd want die was heel laag. dus als een fietser niet oplette kon hij zo iemand aanrijden op de stoep.

Periode 3 klas 1

In periode 3 kregen we geen opdracht door corona maar we moesten een huisje ontwerpen in sketch up of op een ander platform maar daarvan weet ik de naam niet meer. Ik had het huisje in sketch up gemaakt we moesten overal de afmetingen bijzetten bijv. bij de ramen, deuren muren enz.

Periode 1 klas 2

Het eerste project in de tweede klas was van de opdrachtgever Circlefield. We moesten een ontwerp maken van iets wat gerecycled is en ook een functionele rol heeft. En het moest ook opvallend zijn zodat mensen er niet zomaar langs lopen. Wij hadden een wereldbol van gerecycled plastic gemaakt. Er stond ook op hoeveel plastic er per jaar in de zee beland. We wouden ook nog aangeven waar het meeste plastic in de zee lag maar daar hadden we geen tijd meer voor. En de functionele rol was een prullen bak die we van gerecycled hout hadden gemaakt. 

Periode 2 klas 2

In periode twee moest ik met mijn groepje een opdracht voor rijkswaterstaar doen. We moesten een drone maken die water in monsters kon opnemen om het te onderzoeken in een lab. Die opdracht ging helemaal fout we kwamen gewoon niet op gang waarschijnlijk om dat we het hele project thuis zaten. We kwamen alleen tot een schets en een halve Powerpoint.

Periode 3 klas 2

In periode 3 moest ik met mijn groepje een gebouw kiezen rond het Oosterpark en daarvoor een advies geven om het te verbeteren. Wij kozen Van Moof ( dat is een fiets merk). We kwamen sloom op gang om dat we om de week op school waren en daardoor de communicatie met elkaar slecht was. We zijn toen alleen naar de opdrachtgever geweest en hebben het verbeter plan gemaakt. Maar toen we weer volledig naar school mochten hadden we even tijd nodig om op gang te komen. Toen maakten Roel en Brant een groot stuk van de presentatie en Nou'aim en ik een groot deel van de maquette. Toen gingen we de maquette mooi maken en de presentatie ook. Uiteindelijk was ik best wel tevreden met wat we gedaan hadden.

bottom of page